Ösztönösen vágyunk egy működő, boldog kapcsolatra, házasságra, ahol minden olajozottan működik, a problémákat közösen tudjuk megoldani, és úgy a felnőttek, mint a gyerekek kiegyensúlyozott, boldog életet élnek. Csakhogy ez nem minden esetben történik így, gyakran végződik egy párkapcsolat szakítással, mert a felek megunják egymást, nem találnak közös célokat stb, stb.

rozsa-boldog-parA legtöbb emberben nem tudatosul az, hogy nem csak a munkahelyen kell dolgozni, hanem a párkapcsolaton is.

A következőkben 7 egyszerű dologról lesz szó, ami segít, hogy a házasságunkat, kapcsolatunkat új alapokra építsük, helyrehozzuk amit elrontottunk. Egy férfi tanácsai következnek:

1. Közös vacsorák

Ha napközben nem is tudunk egy asztalhoz ülni, az esti vacsorák viszont mindig legyenek közösek, amikor megbeszélhetjük, hogy kivel mi történt, ki hogyan érzi magát. Inkább odahaza vacsorázunk, de van, mikor étterembe is elmegyünk.

2. Felhívjuk egymást napközben

Sokszor több időt töltünk a kollégákkal, mint egymással, így elhatároztuk, hogy a nap bizonyos szakaszában, legtöbbször ebédszünetkor, felhívjuk egymást, és csevegünk. Ez is erősíti a kötődést.

3. Játék

Érdemes néha bemenni egy ajándékokat, játékokat árusító boltba, ahol több szórakoztató társasjáték, vagy puzzle is található. Vegyünk egyet, vigyük haza, és játszunk, hiszen ezzel még közelebb kerülhetünk egymáshoz.

4. Figyeljünk jobban egymásra

Az odafigyelés talán az egyik legfontosabb párkapcsolati tényező, hiszen ha ez nincs meg, vagy nem kölcsönös, nehéz bármiféle kapcsolatról is beszélni. A legőszintébb beszélgetések este, az ágyban történnek, így ezeket a jó szokásokat meg kell őrizni, nem szabad holnapra hagyni, mert lehet már sosem lesz alkalom elmondani a mondandónkat.

5. Fontosak az ölelések

Eleinte lehet furcsának tűnik az ölelkezés, de ez csak azért van, mert elszoktunk tőle. Idővel viszont hatni fog az ölelő terápia, és a közelség, az intimitás meghozza a gyümölcsét. A nő is sokkal jobban érzi magát egy ölelő férfi karjában, aki örül, hogy biztonságot nyújthat a kedvesének.

6. Kívánjunk jó éjszakát egymásnak

Ez is banális dolog, de hatásos. Ha jó éjt kívánunk a párunknak, akkor ezzel pozitív üzenetet adunk át, így erősítve a kapcsolatunkat.

7. Támogassuk egymást

Ha nem támogatjuk egymás elképzeléseit, törekvéseit, akkor nehéz helyzetbe hozzuk a kapcsolatunkat. Ha ezt el akarjuk kerülni, akkor figyeljünk oda egymásra, és ha párunk a segítségünket, támogatásunkat kéri, adjuk meg neki.

forrás