1. Acai bogyó kivonat elpusztíthatja a rákos sejteket, kifejezetten a leukémiával társítottakat.

Az acai bogyó az Észak-brazíliai Amazonas esőerdő pálmafáin nő. Tele van tiszta antioxidánsokkal és tápanyaggal.
Küzd a leukémia ellen. Egy jól ismert kutatásban (Kaliforniai egyetemen készült), rájöttek, hogy az acai bogyó kivonata elpusztított egy laborban növő rákos sejtet. Több tanulmány is szükséges, hogy elismerjék ennek valós hatását, de ez a lépés már a jó irányba indította ezt el.
Csökkenti a gyulladást. Az egyik legjobb előnye, hogy segítenek neked, a bennük található nagy mennyiségű antacianionoknak köszönhetően, ami csökkenti a gyulladással járó krónikus betegségeket. Szívbetegségek, rák, cukorbetegség, ízületi gyulladás, fáradtság szindróma, emésztési kellemetlenségek, ezeken mind-mind segíteni tud, a gyulladáscsökkentő hatása által.
Megvédi a szívet a betegségek ellen. Az acai bogyó pépe, mély gyógyító szereket, antioxidánst és rostot tartalmaz, melyek csökkentik a koleszterinszintet – és egészségesen tartja az emésztőrendszered működését!
Your_Body_needs_you_Acai_Berries
2. A vörös pálmamoszat egy tengeri zöldség, rengeteg vitaminnal, ásványi anyaggal, esszenciális zsírsavakkal, és más természetes vegyi anyagokkal, melyek antioxidánst tartalmaznak.

A vörös pálmamoszat vörösesbarna színű, ami kapható teljes leveivel, púder állapotban és fűszerként is. Ez a zöldség rágós egy kis sós utóízzel, nagyszerű ízt ad a salátáknak. Akár rögön a csomagolásból kivéve is fogyaszthatonovember-30-pics-110

3. A hijiki is egy tengeri zöldség, ami úgy néz ki, mint a fekete cérnametélt.

Az úgynevezett “szépség zöldség” Japánban a csillogó haj és szép bőr titka, aki megengedheti magának. Segít táplálni a pajzsmirigyet, széppé és egészségessé teszi a bőrt és hajat, és elősegíti az egészséges immunrendszert.

hijiki-seaweed

4. Szinte minden tápanyag megtalálható a tengeri hínárban.

A tengeri hínár nagyszerű forrása a jódnak, ami létfontosságú tápanyag, (főleg a pajzsmirigyhez) melynek hiányában sokan szenvednek. A tengeri hínár tészta is isteni finom, és csodás módja annak, hogy tengeri zöldséget adj az étkezésedhez.

hinar

5. A kombu, egy másik tengeri zöldség, melyben ásványi anyagok találhatóak, amik különösen fontosak az étrendedben.

A kombu egy olyan típusú barna alga, melynek szép sötétlila színe van. Megtalálható friss, fagyasztott, vagy szárított kiszerelésben. Vastag vagy vékony lapú változatban. Sós íze miatt lehet fűszerként használni, így feldobva az ételt vagy levesekhez is adhatjuk sós ízesítőszerként.

IMG_7854
6. Egy újabb tengeri zöldség, a wakame, melynek sós ízét a tengerből való nátrium és más ásványi anyagok biztosítják.

Egy szürkészöld zöldség, amit ha beáztatsz, mérete sokszorosára nő. Eheted nyersen, rágcsi helyett, hozzáadhatod levesekhez, krumplipüréhez. De akár megpirítva salátákra vagy pörköltre is lehet szórni. Megfőzve, a szájban megpuhul és elolvad. Csodás módja annak, hogy ásványi anyagokkal gazdagítsuk ételeinket.

wakame-2

A tengeri zöldségek egy jó adag rosttal is szolgálnak, melyek jó hatással vannak az emésztőrendszerre.

fordította és szerkesztette : ismerteto.com