Van, egy-két dolog, melyet nem árt ellesni azoktól, akik már tudják. Konyhai praktikákat ellopni nem szégyen, csak megkönnyíted a dolgodat, és gördülékenyebben zajlik majd minden nap. Az alábbi videóban nagyon jó ötletek vannak, nem árt megnézni, hátha eddig mindent nem ismertél.

konyhai trükk

1. Ha például egy ollószettet vásároltál, és nem tudod felbontani a műanyag csomagolást nem árt, ha van kéznél egy konzervnyitó. Ugyanúgy fel lehet bontani a műanyagot is, mint a konzervet.

2. Hogy könnyebben ki tudd nyitni a pisztáciákat, egy már megbontott héj darabbal, piszkáld szét a másikat, ami nem bomlik ki könnyen.

3. Fokhagymapucolás egyszerűen és gyorsan – szedd le a külső héjat, majd tedd egy edénybe, amit le is tudsz fedni, és addig rázogassad, míg a fokhagyma magától megpucolódik.

4. A befőttes üveg tetejét sokkal könnyebb kinyitni, ha egy kicsit az asztalhoz ütögeted a fedőt, majd teszel rá egy szélesebb gumit, és úgy csavarod.

5. Ha nem akar kinyílni a körömlakk, egy fültisztító pálcát mártsál körömlemosóba, és a tetőnél egy kicsit dörzsöld meg, hogy le tudjon jönni a rászáradt réteg.

6. Hogy ki tudd nyitni könnyebben a chipses, mogyorós tasakot használj két pénzérmét – a videóban meglátod a tökéletes technikát.

forrás