A mesebeli tájakért, csodálatos helyekért és különlegességekért nem kell mindig külföldre utazni. Nálunk is találhatóan olyan varázslatos tájak és képződmények, amelyeket mindenkinek látnia kell! A teljesség igénye nélkül gyűjtöttük most össze neked a 10 legszebb magyar helyet, amelyet ha még nem láttál, idén mindenképpen nézz meg!

fup4i00oz6h5rtk9

#1 Szalajka-völgy

A természet imádóinak egyik legkedveltebb kirándulóhelye hazánkban a Szilvásváradban végződő Szalajka-völgy. A Bükk hegység egyik legkülönlegesebb, családi kirándulásra is alkalmas része egész napos programot kínál a kikapcsolódni vágyóknak gyönyörű tájaival, vízeséseivel és természetesen a híres patakkal.

Pihenésképp akár pisztrángot is ebédelhettek, mint a hely jellegzetességét!

sz2

#2 Aggteleki cseppkőbarlang

 Ha szereted a különleges természeti képződményeket, és nincs klausztrofóbiád, az Aggteleki cseppkőbarlangot egyszer mindenképpen látnod kell. A kb 25 kilométer hosszú Baradla-barlang részeként ismertté vált cseppkőbarlang varázslatos élményeket tartogat minden oda látogató számára!

A bonyolult barlangrendszeren belül több szélesebb terem található, ahol egészében csodálhatod meg a cseppkő különleges képződményét.

aggtelek

agg2

#3 Egerszalók mésztufa hegy

Az egerszalóki termálfürdő nem csak a fürdőzést hozza el magával. A 65-68 °C-ok vízből folyamatosan kiváló sók látványos képződményeket alkotnak, és gyönyörű fehér, csipke-szerű mésztufa hegyek alakulnak ki, amelyet mindenkinek látnia kell!

8539876

eger

#4 Rám-szakadék

Dobogókő és Dömös között található ez a kirándulóhely, amely szintén az erdők és a vad természet kedvelői számára biztosíthat kiváló programot. Az oda látogatók felejthetetlen élménnyel gyarapodhatnak, ahogy felfelé kapaszkodnak a vadregényes útvonalakon, melyeken a haladást csupán néhány kapaszkodókorlát segíti. Az akár 35 m mély szakadék látványáért azonban minden bizonnyal megéri a fáradtság!

ramszakadek_01

img_5286_ram_szakadek

#5 Alcsúti hóvirágmező

Végül egy szezonális ajánlat, amely a kevésbé hegymászó-típusú embereknek lehet kiváló választás február-március környékén, az időjárástól függően. Az Alcsúti hóvirágmező az Alcsúti Arborétumban található, és hazánk legnagyobb területű mezőjéről beszélhetünk – amely ebben az időszakban fehér köntöst ölt – de már nem a hótól! Páratlan látványt nyújt a virágözön és a tavasz első napsugarainak találkozása, ha teheted mindenképpen látogass el ide!

hóvirágmező-Alcsút-arborétum4

155550

 forrás