Nem érdemes a körömlakkot csak a sminktáskádban tartanod, kizárólag szépségápolásra! Tartsd mindig kéznél, hogy megakadályozd a fürdőszobai rozsdafoltokat, helyén tartsa a gombokat, lezárja a borítékokat és még egyéb praktikus módokon felhasználhasd!

körömlakk

1. Ne hagyd, hogy felfusson a harisnyád: Ahogy észreveszed az első jeleit, hogy fel akar szaladni, rögtön tégy a lakkból mindkét végére a szakadásnak, megelőzve, hogy tönkre tegye az egész harisnyát! Ugyanez vonatkozik a vízcseppekre és árnyékokra az ablakok üvegén.

2.Biztosítsd a reszketeg csavarokat: Először húzd meg a szemüvegeden a kis csavarokat, majd tégy rájuk egy hangyányi átlátszó körömlakkot. Innentől kezdve biztosan a helyén fog maradni!

3.A helyükön tartja a gombokat: Már soha nem fogsz elhagyni egy gombot sem! Egy vékony réteg a gomb közepén elhelyezve, nem engedi a cérnákat meglazulni. A lakk keményre száradása által segít megelőzni más szálakkal való összegabalyodását, így például cipőfűzőn is lehet alkalmazni!

4.Kerüld el a fürdőszobai rozsdafoltokat: Kivédi a csúnya gyűrűket a kád peremén. Csak kend be a borotvakrém fém tubusának alját átlátszó körömlakkal, ezzel lelassítva a rozsdásodás folyamatát.

5. Védelem a szekrény forgácsi ellen: Kend be a bútor repedezett, szálkás részeit lakkal, hogy megelőzd ruháid elszakadását, amikor beakadnának!

6. Ragasztó helyett, jó alternatíva: Ha kifogytál a ragasztóból, egy fontos projekthez, ne aggódj! Az átlátszó körömlakk tökéletesen helyettesíti! Akár csillámokat, köveket, flittereket is vissza lehet ragasztani vele ékszerekre.

7. Rögzítsd a borítékot: egy pár gyors húzás a boríték szélén, biztonságban tartja a fontos dolgokat a kíváncsiskodó szemek elől!

8. Enyhíti a rovarcsípés tüneteit: A massza átmenetileg enyhíti a bosszantó viszketést. Csak győződj meg róla, nem rendelkezel nyílt karcolásokkal.

9. Maradjanak az ékszereid csillogóak és fényesek: Egy vékony réteg átlátszó lakk az ékszerre pingálva, megakadályozza, hogy elveszítse annak fényét.

10. Kerüld a zöld ujjakat: Ismered azokat az olcsó, de mégis olyan aranyos gyűrűket? Vigyél fel egy pár vékony réteg lakkot a belsejére, hogy a fém ne színezhesse zöldre az ujjaid.

11. Vízálló gyufa: Kempingre vagy túrára készülsz? Pár csepp az átlátszó körömlakkodból a gyufáid hegyén biztosítja, hogy tüzet tudsz gyújtani, legyen esős vagy napos idő.

12. És végül kenődés-mentes címkék: Egy gyors réteg a lakkodból biztossá teszi, hogy címkéken lévő írás ne kenődjön el. Ez különösen hasznos a kozmetikumoknál, így nem felejted el a kedvenc rúzsod árnyalatát, vagy akár praktikus lehet a növényeid jelzésein is.

fordította és szerkesztette: ismerteto.com