Érdemes odafigyelni pár apró dologra, hogy a vesénk továbbra is egészségesen működjön. Ha a felsoroltak ellenkezőjét teszed, nem kell aggódj a később fennakadó problémák miatt a veséddel kapcsolatban!

10-Kidney-Damaging-Habits-770x402

1.A víz hiánya: A vese elsődleges feladata a méregtelenítés, és ennek megtörténéséhez vízre van szükség. Ha a szervezetben nincs elegendő víz, a méreganyagok felhalmozódnak, és ez, a test egyéb funkcióira is hatással van.

2.A felesleges só: A só megnöveli a vérnyomást, aminek a hatására hatalmas nyomást fejt ki a vesére. Csökkentsd a napi só beviteled, körülbelül 5 grammra/nap.

3.A vizelés visszatartása: Ha gyakran megerőlteted magad, hogy később menj el a mosdóba, a vizeleti nyomás megnő és vesekövek alakulhatnak ki. Tehát sose késleltesd, ha már itt az ideje!

4.Felesleges cukor: Magas cukortartalmú ételek növelik a szervezeted fehérjetartalmát, ami viszont nyomást gyakorol a vesére. A vizelet fehérjetartalmának ellenőrzése, egy létező módszer a vese működésének vizsgálatára.

5.Vitaminok és ásványi anyagok hiánya: Rendkívül fontos a megfelelő napi vitamin és ásványi anyagok bevitele. A B6 vitamin és a magnézium nélkülözhetetlenek az optimális vesefunkcionáláshoz.

6.Felesleges állati fehérje: Különösen a vörös húsok növelik az anyagcsere terhelését a testben, legfőképp a vesére hatva. Rendszeres fogyasztása vese működési zavarhoz vagy meghibásodásához vezethet.

7.Az alvás hiánya: Az alvástól való megfosztás rengeteg egészségügyi problémához vezethet, beleértve a vese romlását is. A tested alvás közben regenerálja a sérült vese szöveteket, tehát minél jobbat és többet alszol annál egészségesebb lesz a veséd.

8.Felesleges koffein: A magas mértékű koffeinfogyasztás megnöveli a vérnyomást, és feleslegesen fárasztja a vesét. Rendszeres fogyasztása a vese károsodásához vezethet.

9.Fájdalomcsillapítók: Rendszeressé váltak az életünk minden napjaiban, és már bármilyen fájdalomra léteznek. Ezek a pirulák természetesen rontják a vese és a máj állapotát.

10.Alkoholfogyasztás: Ez a legális méreg nagymértékben megdolgoztatja a vesét és a májat, úgyhogy nem szabad túlzásba esni!

Szerkesztette és fordította: ismerteto.com

Angol forrás