A műanyag palackok minden háztartásban megtalálhatóak. Sokan megszabadulnak tőlük, miután kiürítették, pedig rengeteg praktikus felhasználási módja van, amivel újrahasznosíthatjuk és saját életünket is megkönnyíthetjük. Összegyűjtöttünk 10 kreatív ötletet, amit te is biztosan ki akarsz majd próbálni!

1. Esernyő tároló! Egy nagyobb méretű palacknak levágjuk a legalját, majd a nyitott rész két pontjára lyukat fúrunk. Ezen keresztül átfűzünk egy zsinórt, aminek segítségével az autóülésre akaszthatjuk. Így sosem kell már azzal bajlódjunk, hogy az esernyőnk ne vizezzen mindent össze!

bottle1

2. Étel fedő! Egy 2 literes palacknál nagyobb (például 5 literes) üvegnek levágjuk a kupkos oldalát, majd egyszerűen ráhelyezzük az ételünkre. Ezzel az étel kiszáradását is megelőzzük, és a bogarak sem fognak rágyűlni!

bottle2

3. Növényöntöző! A következő trükkhöz, ismét a palackunk legaljától kell megszabaduljunk. Ezután a kupakra 4-5 lyukat fúrunk. A kupakos felét belehelyezzük a növényünk földjébe, majd tele töltjük vízzel. Mikor a növénynek vízre van szüksége, a föld minimálisan kiszárad és a palackból ismét víz öntődik bele. Okosan adagolja a vizet, és csak annyi a dolgunk, hogy mikor elfogy belőle a víz, újra töltjük!

bottle3

4. Szatyor adagoló! A palackunk alját levágjuk, majd a kupaktól is megszabadulhatunk. A cikk végén található videóban látható a hajtogatási módszer, mellyel a szatyrokat egymásba hajtogatjuk és belehelyezzük az üvegbe. Ezután már nem kell többet a mindenfelé elhagyott zacskókkal találkoznunk!

bottle4

5. A legolcsóbb öntöző rendszer! Első lépés, hogy keressünk egy olyan palackot, melynek akkora a szája, hogy bele tudjuk helyezni a slagunkat. Ezután a palack aljára lyukakat szúrunk és szikszalaggal a slaghoz rögzítjük. A slagot pedig, egy fához kötözzük, hogy ne mozdulhasson el. Megnyitjuk a vizet, és TÁDÁ! Öntözőrendszer, ami körülbelül semmibe nem került!

bottle5

6. WC papír tároló! A következőhöz ismét egy nagyobb palacknak a felső részére van szükségünk. Két lyukat fúrunk rá, belehelyezünk egy pálcát úgy, hogy közben a WC papír gurigán is átfűzzük, és kész is!

bottle6

7. Szögre akasztható tároló! Ebben akár fogkeféket, fésűt, telefont vagy bármi kisebb méretű tárgyat tárolhatunk. Csak egy literes palack kell hozzá, es az alábbi videó alapján kifaricskáljuk.

bottle7

8. Friss gyümölcs facsaró! Egy nagyobb palack alját levágjuk és kupakját levesszük. Egy kupak nélküli kis palackot belehelyezünk (ennek az alja fog facsaróként funkcionálni), úgy hogy a nyílásaik összeilleszkedjenek (a videóban láthatóképp). Ezt együtt ráhelyezzük egy pohárra és már facsarhatjuk is bele a friss gyümölcsöt!

bottle8

9. Nagyító! A kupakunk segítségével a palack tetejére rajzolunk két kört, majd kivágjuk őket. Ekkor két ugyanakkora homorú lencsét kapunk. A kettő szélét összeragasztjuk, de úgy hogy pár milliméter rés még maradjon köztük! Ezt megtöltjük vízzel, majd a kis rést is összeragasztjuk, úgy hogy teljesen körbe legyen zárva. És így el is készítettünk házilag egy nagyítót!

bottle9

10. Jégtartó! A kupakra lyukakat fúrunk. A palckunkat elvágjuk a felénél, majd fordítva az aljába helyezzük. Ebbe töltjük a jeget, ami ha olvadni kezd, nem fog mindent összevizezni hanem csak az alsó részbe csepeg!

bottle10

Ne aggódj, ha valamit nem sikerül elkészíteni, ebben a videóban, az összes trükk megtalálható, de emellett kanalat, ékszertárolót és ajándékdobozt is készítenek üvegből!